Моб./Viber: 0988 958 234   Имейл: Studio@AdwayCreative.com   Skype: RollerAv.com   
Български BG English EN

Blog

изработка на HTML5, CSS3, Java script рекламни уеб банери

Любопитно: История на уeб банерите

Знаете ли от къде произлиза думата „банер“ ? А кога е изработен първият онлайн банер ? 

В тази статия ще ви запознаем с историята на онлайн рекламата

 

Какво е уeб банер?

 

Уеб банер е графична илюстрация на реклама показвана на сайт. Тази илюстрация съдържа анимации и графики с линк към фирмения сайт на рекламодателя. Основната цел на използване на онлайн банер е да привлече потенциални трафик към сайта който рекламира . Това се прави за насърчаване на бизнеса на една организация.

 

История на банерите:

 

Думата „банер“ се използва от древни времена и станала популярна в съвременния свят. Думата „банер“ е била получена от латинската дума „bandum“, което означава, кърпа използвана за направа на знамена. Функцията на банера е да предава всякакъв вид съобщения. С напредването на компютърните технологии банерите и представянето им са преминали драстична промяна. Широкото използване на интернет е въвело използването на онлайн банери от хората по целия свят. Първата реклама с банери е била през 1993 г, компанията  HotWired  е първата, която въведе понятието за проследяване на реклами чрез CTR. С тази технология, става лесно и удобно да се измерва ефективността на дадена онлайн реклама. През годините банер рекламата е подобрена и променена. HTML5 анимацията позволява изготвянето на визуални ефекти за по-голямо въздействие върху зрителите.

Банерът създаден от HotWired е бил с размер 468х60.В наше време обикновенно ще намерите този банер най-долу на страницата, след съдържанието. Повечето сайтове ще ви дадът точно това пространство за реклама. Понеже е малък като размер, препоръчваме да използвате този банер само за прости и кратки съобщения.
Друг популярен размер е 728×90 също наречен СУПЕР банер. Първото нещо, което хваща погледа на посетителите на даден сайт е именно този бaнер. Разположен най-отгоре, в средата, този банер ще увеличи трафика към вашият сайт!


Още информация:

Банерите могат да бъдат изработени в различни размери и в различни форми – хоризонтални, вертикални, квадратни и други. Ако сте решили да използвате различни размери е задължително да се запази визуалната идентичност, за което ще се погрижим ние! Разбира се най-голям ефект върху потребителя имат банерите с анимация, но в има случаи където е препоръчително да използват неанимирани. Свържете се с нас и ние ще ви дадем съвет кой вариант е по-подходящ за Вас!

 

Интернет реклама:

Целта на интернет рекламата е максимално бързо да увеличи посетителите на сайт Ви. Google AdWords е инструмент, чрез който можете лесно да постигните тази цел с помоща на предварително избрани от Вас ключови думи.Ето няколко съвета за УСПЕШНА рекламна кампания:

1) Преди да заплатите за онлайн рекламна кампания, се погрижете сайта Ви да има предварително направена СЕО оптимизация.
2) Конструирайте съдържанието на сайта по начин, който ще позволи на посетителите да достигнат до всяка една секция с не повече от 3 клика !
3) Препоръчително е всеки един продукт или услуга която предлагате да има своя собствена страница
4) Текстовите реклами трябва да са написани по интересен начин и да съдържат ключовите думи по които искате вашият сайт да излиза на първи позиции в google.com

 

За повече информация посетете
www.Studio.Adwaycreative.com

Няма коментари

0

Формата за коментари е затворена този път.