Моб./Viber: 0988 958 234   Имейл: Studio@AdwayCreative.com   Skype: RollerAv.com   
Български BG English EN

Blog

Струва ли си да рекламираме чрез реклама във Facebook ?

Струва ли си да рекламираме чрез Facebook реклама ?

Или как да използваме Facebook  за да добием разпознаваемост на марката ни?

 

Социалните медии стават все по-големи и по-големи. Те се превъръщат в основни мрежи, в които всяка компания, голяма или малка, използа за маркетинг на дейноста с която се занимава.

 

Въпросът за ефективността на Facebook рекламата е нещо над което онлайн търговците размишляват от 2010г, тъй като именно тогава фейсбук отвори вратите си за рекламодателите. Към 2010г. платформата имаше привлечени над 400 милиона потребители, и очаквано следващата логична стъпка беше да предложи рекламно пространство, което я преврърна в един от най-печеливши онлайн бизнеси.


Проблемът за Facebook е, как те могат да се конкурират с вече изпитаната платформа Google AdWords?

Докато от Facebook са категорични, че тяхната рекламна платформа работи, те настояват, че трябва да погледнете отвъд действителните кликвания и статистики за да видите реалната стойност на рекламите ви. Това не звучи като чудесна позиция от която да се започне, ако се опитвате да продавате подобна услуга, но това доведе търговците, до намирането на свои собствени начини за оценка на ефективността на рекламите във Facebook. Група маркетингови експерти, наети от Facebook направиха анализ на ефективноста на рекламите. Чрез този анализ, три решаващи фактори са били идентифицирани, като играещи роля в подпомагането на запомнянето на една реклама, а именно: Фокусна точка, Връзка към уеб страницата на марката и Тона на рекламните послания.

 

Поради естеството на Facebook рекламата (дисплейна) търговците са открили, че е имало значително увеличение на  търсенето по марка. За потребителят на Facebook не е задължително се изкуши от обявата първоначално, но последващия скок в интерес към марката показва реалната стойност на тази реклама.Facebook рекламата може да бъде прецизно таргетирана към точната аудитория, което води до по-ниски ставки на CPC (цена за клик).


Така че изглежда, че има присъща стойност в използването на Facebook за реклама, дори и статистическото сравнение с Google AdWords да показва друго. Рекламодателите трябва да използват Facebook рекламите за да се съсредоточат върху възбуждането на интерес към тяхната марка от страна на потребителите.Не е задължително Facebook рекламата да работи за вас или за индустрията в която работите, но бихте могли да опитате.

 

Фейсбук бизнес страница

Създаване на бизнес страница във Фейсбук е един невероятен начин за насърчаване на вашия бизнес. След като създадете лична страница, можете да създадете и вашата бизнес страница. Бизнес страницата във Facebook  може да се разглежда от хора, които нямат регистрация в платформата! Това увеличава видимостта на вашия бизнес в обществото. В допълнение, бизнес страницата предоставя и безплатен линк, който може да споделяте. 

 

В заключение ще кажем че никога не е грешка да имате позитивно присъствие в социална платформа с милиони потребители, каквато е фейсбук. Ако изберете нашите услуги, ние ще придадем на вашият продукт или услуга уникална визия, която ще ви помогне да направите повече продажби. 

 

За безплатна консултация посетете:
www.Studio.Adwaycreative.com

 

Няма коментари

1

Формата за коментари е затворена този път.